Religiovakt


Krönika: Att kränka ett barn
juni 17, 2009, 20:19
Filed under: Barnövergrepp, Katolicism, Krönikor, Kristendom, Religion, Våldtäkt, Vetenskap

En nioårig flicka blev våldtagen av sin styvpappa under tre års tid. En vuxen förebild som den lilla försvarslösa flickan hade ett oantastligt förtroende för. Flickan blev gravid av styvfaderns sjuka och äcklande handlingar och via läkarvetenskapen hjälp avbröts graviditeten på ett sjukhus i Brasilien.
Vad som hände sedan var och är en katastrof i all medmänsklighet, ett hån mot normala och moraliska värderingar och en evig skam över människan som biologisk art.

 Ärkebiskopen i den brasilianska staden Olinda bannlyser läkarna för att de utfört aborten. Även flickans mamma blir bannlyst eftersom hon tagit sin dotter till sjukhus. Det oskyldiga och kränkta barnet slapp bannlysningen för att hon ansågs som för ung för en sådan dom – inte av något annat skäl. Styvpappan blev inte bannlyst. Hans brott ansågs nämligen inte värre än det läkarna och mamman hade begått.
Den hjärtskärande och smärtsamma historien – som avslöjar de brott mot mänskligheten som sker i religionernas namn – tar en ny vändning när Vatikanstaten bistår ärkebiskopens sida. Är detta moralen som kristendomen förkunnar?

 Vatikanen – världens största organiserade liga – har i alla tider begått övergrepp och illdåd mot människor som har varit försvarslösa och utsatta. Denna liga styrs av äckliga gubbar med oändlig religiös och politisk makt, försvarad av förvirrade präster, nunnor och kardinaler runt om i världen.

 I boken ”Förlorad barndom” beskriver Kathleen O´Malley hur sadistiska och kriminella nunnor fysiskt och psykiskt misshandlade henne under flera år i en katolsk skola på Irland. Detta har hänt tiotusentals barn bara på den gröna ön och hur många barn som utsatts för övergreppen på en global nivå är nog bortom all önskvärd kunskap att förstå. O´Malley och hennes två systrar slets ur deras mammas famn och sattes i svinnunnornas våld i åtta helvetiska år med bara nedbrytande åtgärder. Där fick de lära sig religionernas hörnstenar som att frukta, respektera, vörda samt att blint lyda den lika sadistiska guden.

 Hittills har Vatikanen – detta ohyggliga skämt – betalat över en miljard dollar i förlikningar till sexuellt utnyttjade barn som alla blivit offer för de katolska prästernas övergrepp. Lägg därtill judendomens och islams förfärliga och groteska vilja att könsstympa barn.

 Människan – och hennes pinsamma respekt för religion – ska skämmas över alla dessa missgärningar som formbara barn fått utstå. Detta är det logiska resultatet av ideologier som säger att vi ska underkasta oss fantasifoster, att vi föds sjuka och syndfulla – men att vi ska leva som friska.

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Vilken bra krönika! Du skriver väldigt bra och fängslande.
Heja!

Kommentar av Anita J
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: