Religiovakt


Kommentar: Bigotten Rick Warren talade inför muslimer

På USA:s nationaldag den fjärde juli talade den trångbröstade evangelikanen Rick Warren på Islamic Society of North Americas konvent. Warren är känd för sitt motstånd gentemot abort, stamcellsforskning och homoäktenskap och är betecknad som en konservativ teolog. Samma religiöst grundade åsikter som föraktar de mänskliga rättigheterna.
Rick Warren har uttalat sig mot evolutionen och till förmån för Intelligent Design – som är en religiopolitisk omskrivning av kreationism.

På konventet uppmanade Warren i sitt tal att den måste bli mer samarbete mellan de två stora religionerna – inte bara diskussioner. Han menade vidare att  ”det är lättare att vara extremist av något slag” än att samarbeta.

Att den okunnige Warren skulle vara en brobyggare av positivt slag är ett hån. En person som själv är extremist kan bara tilltala likasinnade.

Dagens artikel om händelsen:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173525

Lake County Record-Bee via AP:
http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_ISLAM_EVANGELICAL_PASTOR?SITE=CALAK&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

Rick Warrens fula människoförakt är ständigt aktuellt:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=196965

Annonser

6 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hmm… Situationen är alltså denna:
* Mannen uppmanar ”världens två största religioner att gå samman i arbete för att möta orättvisorna liksom fattigdom och krig.” Inte bara till snack, utan även till verkstad.
* Mannen har andra åsikter och en tro som du anser vara rent åt h-e.

Dålig på ett område => dålig på alla andra, i all evighet, Amen. Den som inte är med mig är emot mig. (Eller är det någon sorts vetenskaplig logik som används här? Missar den helt i så fall.)

Kan bara ana hur surt du kommer kommentera ett ev. liknande framtida initiativ i Mellanöstern. Hur vore det om extremisterna helt plötsligt skulle börja sträcka ut händerna kors och tvär?? Någon j-vla får det väl ända vara!

Vad är förresten din egen (eller ”Humanisternas”) plan för att möta orättvisor, fattigdom och krig?

Kommentar av Lennart W

Missade lite:
”Någon j-vla ORDNING …”
(CH Hermansson)

Kommentar av Lennart W

Jag stöder flera sekulära organisationer, som inte missionerar för de svaga och utsatta. Som inte berättar om skuld och synd. Sekulära organisationer som inte hjälper till för att de tror att de ska bli belönade i ett fabulerat efterliv. De osjälviska tankegångarna är essensen i humanism och rationalism. En annan personlig förhoppning är att religionernas trångsynta, vidskepliga och krigsretoriska ideologier – fåniga påhitt – ska försvinna genom kunskap och rationalism. Tyvärr är det en utopi i en fanatiskt religiös värld, där alltför mänga människor tänker som du och värre.
Vad Humanisterna gör som organisation får du fråga någon annan.
Warren är så nära kristen sionism att han verkligen inte är till någon hjälp. Hade inte religionen haft någon roll i mellanöstern hade problemet antagligen inte funnits.

Kommentar av religiovakt

Bra. Hoppas organisationerna du söker även GÖR något, och inte bara INTE gör allt det där du säger.

MÖ ser ut det som det gör, och de problemen löser du inte bara med att önsketänka. Du önsketänker om att religionerna ska försvinna (eller aldrig ens ha funnits), och du önsketänker om att om/när de gör det, så tar kunskap och rationalitet över. Du tror faktiskt väldigt mycket.

Det är den sortens människor som faktiskt bor där, som måste lösa problemen på något sätt. Inte den sortens männsikor du önskar hade bott där.

Kommentar av Lennart W

Abortmotstånd är inte nödvändigtvis grundat i religion. Nat Hentoff
Har han rätt, eller är verkligen den enda möjliga rationella, vetenskapliga, humanistiska ståndpunkten att det går en magisk gräns vid just vecka 28? Inte kan det väl iaf bara vara rent praktiska skäl som definierar en så viktig gräns mellan ickemänniska och människa? I så fall finns det ju kanske även andra människor som det vore praktiskt att bara definiera bort, bland sjuka, gamla och handikappade.

Kommentar av Lennart W

Det här inlägget är jag mycket tacksam för. Det visar den kristna hållningen som råder. Den visar okunnigheten och blockerandet av alla humana och etiska filosofiströmmningar.

Kommentar av religiovakt
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: