Religiovakt


Kommentar: Religiöst förtryck

De abrahamska religionernas sexuella förtryck fortsätter både i Sverige, bland grannländer och i den övriga världen. Är det inte sedvanlig skriftstödd homofobi så handlar det oftast om mannens äganderätt över kvinnan, synderskan – hon utan testiklar.
Paradisets orm, i islam Iblis, frestar Eva som genast och villkorslöst kapitulerar. Eva väljer kunskap istället för lydnad. Adam väljer lydnad och underkastelse och en värld av okunskap. Synderskan Eva är ju bara en biprodukt av mannens egen kropp. Koranen är inne på samma spår, men nämner inte ens kvinnan vid namn – avslöjande nog.
Är det konstigt att Afghanistan har gett männen rätt att svälta en sexstrejkande eller ointresserad kvinna? Detta är legitimerad våldtäkt som bara kan erbjudas i en teologisk stat.
De monoteistiska böckernas avog för det sexuella, för kvinnan och för njutningar ligger till grunden för ett förtryck bortom allt förstånd, ett förtryck mot alla etiska regler. Ändå hävdas moral som orsak, när det religiösa drevet argsint går till motattack.

Den genomsyrande homofobin inom De enda böckernas religioner hyllas av religiösa som ett gudomligt diktat istället för okunniga bronsåldersmänniskors villfarelse. På Dagens hemsida blir tidningens läsare arga för att präster kan kommas att tvingas viga homosexuella. Samtidigt blir Dagenläsarna upprörda över de afghanska kvinnornas vardag. Sedvanligt hyckleri.

 I Malaysia dömdes nyligen en kvinna till sex piskrapp för att hon drack en öl. Återigen – ingen sekulär nation skulle komma på dessa vansinnesdåd.

 I Sverige vill kristdemokraterna ha ett nationellt abortregister, vilket är ett skamligt förslag. Ett hån mot tonårstjejer, våldtäktsoffer och alla världens kvinnor. Ingen människa – som beundrar tänkandet – kan tänkas tillåta en liknande registrering och kränkning. Övriga partier i Alliansen sa nej.
En kvinna har bara två roller i den kristdemokratiska världen; antingen som maka eller som moder. Har inte kvinnan något av dessa epitet är hon ”Evas dotter”, alltså synderskan.

 En kort resa över Östersjön till det katolska Litauen avslöjar hur fundamentalismen förpestar demokratier när det sekulära sätts ur spel. Allt detta förtryck baserat på vidskepelse och övernaturlig tro.

Afghanistans nya sharialag:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173976

Homoäktenskap:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173971

Piskrapp:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article5540425.ab

Abortregistrering:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173986

Litauen går kristendomens väg:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173812

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Är registrering av aborter en religionsfråga? Att registrera aborter med avseende på uppföljning av komplikationer och utvärdering av metoder, som är det som avses, är lovvärt då det förbättrar vården. Att inte registrera är att fortsätta stigmatisera aborter och ge dem en särställning inom sjukvården.

Att snabbt avfärda registrering bara för att KD vill ha det är väldigt dumt.
Arbeta istället för bättre sjukvård och för att ta bort stigmatiseringen av abort.

Kommentar av Tomas

Tomas.

Jag är tämligen övertygad om att KD har en religiös anledning till abortregistrering. Det finns inga som helst vetenskapliga eller medicinska anledningar att registrera individer som utför en abort.
Alla nödvändiga uppgifter för forskningsyfte går att få fram utan att ta personuppgifter. Statistiken är oerhört viktig men vad kvinnans/tjejens namn lyder är ointressant.
Jag håller däremot med dig att det är viktigt att destigmatisera aborter.

Kommentar av religiovakt

Om något till slut blir så dumt och verklighetsfrämmande att det inte längre på något sätt går att koppla ihop med eller identifiera med den riktiga världen som alla lever i då måste det naturligtvis avlägsnas , saneras kort sagt tas bort varför kalla det abort något som befinner sej under jorden och är stendött går inte rimligtvis att bygga vidare på???

Kommentar av lEx
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: