Religiovakt


Kommentar: Guds straff?
juli 22, 2009, 16:56
Filed under: Evolution, Judendom, Katolicism, Kristendom, Religion, Vetenskap

Gud kan inte skydda sina barn mot svininfluensan – om man får tro kyrkorna i Storbritannien. Både katoliker och anglikaner delar uppfattningen om den himmelska inkompetensen, oviljan, straffet eller vad det än må vara. Detta står klart efter att trossamfunden gett sina kyrkor olika riktlinjer när det gäller hindrandet av A\H1N1-viruset i samband med nattvard. Varken vin, vigvatten eller kalk är befriade från försiktighetsåtgärder. På Nya Zeeland får inte prästen själv lägga oblat i kyrkobesökarens mun.

Många troende hävdar att vissa sjukdomar är komna av onda demoner – med skriftstöd – eller som ett guds straff för synder. Judendomen har påtalat att vissa sjukdomar är resultat av vissa synder och Jehovas Vittnen menar att det är Adam och Evas uppror mot deras skapare, sadisten Gud, som gett upphov till sjukdomar.

Jesus botande, enligt Bibeln, alla slags sjukdomar och krämpor. Antingen får de religiösa samfunden hålla sig till vetenskapens mediciner och råd om hygienskötsel eller får de vänta på respektive messias att hjälpa dem. I Sverige kan ju den notoriska bluffmakaren och helbrägdagöraren Peter Ljunggren hjälpa sin menighet.
Varför denna panik?

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174117

Annonser

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Med tanke på hur många som tror på gudomliga ingripanden är det förbluffande att inte fler i konsekvensens namn vänder ryggen åt sjukvården. Tror de inte tillräckligt starkt på sin gud? Min kompis, Polarn, brukar säga att de religiösa borde få bekänna färg redan när de ringer efter ambulansen: Rött kors på bilen för icke-troende och svart kors för troende.

Kommentar av Camilla Grepe
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: