Religiovakt


Kommentar: Kristen rasism inget nytt

Att den norske biskopen Tor B Jörgensen påpekar kristna norrmäns rasistiska fördomar är inte förvånande. Tidigare har biskopen även kritiserat sina kristna bröder och systrar för homofobi. Faktum är att både rasism och homofobi är förenligt med kristendom, trots vissa kristna grupperingars avbön. I en webbundersökning på den kristna dagstidningen Dagen.se fick Sverigedemokraterna ett oroväckande starkt stöd inför kyrkovalet.

Prästen Axel W Karlsson kandiderade för Sverigedemokraterna vilket ledde till en viss debatt.
Vissa motsätter sig Karlssons val med att kristendom är oförenlig med SD:s partiprogram. Det finns stycken i Bibeln som är direkt rasistiska och där den gode skaparen själv är med att utrota olika stammar – förutom personligt riktade mord. Bibelns luddiga, diffusa och dubiösa språk och brist på klarhet gör att skriften kan tolkas på oändliga sätt.
Antisemitismens historia är också kristendomens historia. Katolska kyrkans antisemitism och vurmande för högerkristna falanger är sedan länge klarlagd, men tyvärr allt för lite utredd. Den är långt värre och mer utbredd än de flesta kan förstå.

Luther, mannen i Wittenberg, var antisemit – precis som de flesta kristna var på den tiden och precis som en del fortfarande är. Katolska kyrkan har kollaborerat med fascismen och nazismen. En del debattörer och intellektuella tycker att fascism är synonymt med den katolska högern. De fascistiska rörelserna i Italien, Spanien, Portugal och Kroatien hade medlöpande präster som ivrigt påhejade antisemitismen, allt med förbrytarstaten Vatikanen i ryggen. Tumörbiologen Georg Klein har vittnat om rasismen i de fascistkristna Ungern.
Den kristna identitetskyrkan är nynazistisk, I nordvästra USA har det religiösa Aryan Nation sin hemvist. Ku Klux Klan är grundad av en slavhandlare på kristna grunder, återskapad av metodistpastorn William Simmons 1915. Hela den amerikanska södern var full av gudfruktiga kristna slavägare som såg svarta människor som boskap. Alltid med Den ende bokens idiotiska innehåll som förevändning. Den evangeliska kyrkan i USA består ännu idag av uteslutande vita vapenviftare med nationalistisk värdegrund som i många fall är rent rasistisk.
I Sydafrika finns en mängd kristna falanger där Afrikaner Weerstandsbeweging, AWB, är den mest kända. Beväpnade och djupt kristna fascister.

Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, mormonerna, var öppet rasistiskt till mitten 60-talet.

I Sverige har nynazister florerat i KDS och Nationaldemokraterna vurmar – idag – för en kristen värdegrund, precis som Sverigedemokraterna och deras satsning på kyrkomötet. Några av ND-ledarna är sedevakantister (som facsisten Mel Gibson), liksom den nyligen omdebatterade sekten SSPX.
Det går att finna stöd för rasism, homofobi, slaveri, kvinnoförtryck, folkmord och hat mot det sexuella i Bibeln. Och den som påstår att vissa har fel, har uppenbarligen tillgång till information som ingen annan har. Naturligtvis är Karlsson inte unik i Sverige, men han är en av de få präster som står för sin bigotta och religiöst snedvridna världssyn.

Pingstvänner vurmar för Sverigedemokraterna:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=197040

Dagens artikel om SD-prästen:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174153

Kristen rasism i Norge:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=189739

Pingstvänner vurmar för Sverigedemokraterna:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=197040

Svensk nunna ser nyktert på kristendomens rasistiska historia:
http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/syster-sofie-foljde-jesus-in-i-synagogan_4474141.svd

Detta är en rividerad version av ett tidigare inlägg.

Annonser

12 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Prästen Axel W Karlsson är nog knappast någon rasist. Han hade i så fall inte nominerats av SD inför kyrkovalet.

Kommentar av JohannaV@hotmail.com

Johanna: Precis, SD är emot rasism.

Kommentar av Knasen

Se Aarons sida om nazism/fascism:
http://hem.passagen.se/aron/argument.htm
Se sd- prällen beskriva patriotism och vilja att bestämma över vad som är ditt och mitt bästa..:

Vad viktigt är här är att sätta ljuset på sd och en de kallar präst i sin valmanifestation
som vänder sig till 16- åringar i syfte att få mandat i svenska kyrkan..
SD: kampanj ger vibbar om att det ÄR en präst i en kyrka som är deras ledare-
men så är icke fallet.Den valbare gubben studerar religion/ teologi.
Denne sd: s förespråkare använder EXAKT den arumentation som är typisk
för nazisekters- i enlighet med Aarons hemsida om nazism..(se länk ovan)
Plus att han blandar in amnesty- med egna falska förvridna fakta…
Vilker även framår av ovanstående intervju på youtube- länken!

Tvärtom tar svenska kyrkan avstånd från sd- eftersom dessas värdegrund år stick i stäv med
kyrkans grundvärderingar.

Tydligt att sekten försöker TA makten över vår svenska kyrka här- och tillskansa sig
förmåner inför valet 2010!

Ska vi acceptera detta unkna rävspel bara för att man inte är kyrkligt aktiv??
Eller har vi som svenska medborgare en plikt att se helheten med ditos konsekvensanalys?

Kommentar av Susz

Sd är som alla vet patriotismens / smr:s
arm på det parlamentariska planet.
Intet nytt under solen att de själva mörkar det.
Ren diktatur- se vad avhopparna synligör, enbart ett axplock:

”Tillsammans med andra avhoppare från Sverigedemokraterna bildar nu Kjell Ek från Huskvarna det nya partiet Demokratisk Allians.
Kjell Ek från Huskvarna lämnade Sverigedemokraterna i Jönköpings län efter interna stridigheter. Nu är han med och startar upp det nya partiet Demokratisk allians.
– Det känns bra, från odemokrati till demokrati.”
http://www.jnytt.se/nyhet/23871/sd-avhoppare-fran-huskvarna-bildar-nytt-parti

Avhoppare till SD hoppar av igen
HALMSTAD /TT Först hoppade han av från M till SD. Nu har han fått nog av
sitt nya parti. Fullmäktigeledamoten Michael Zand i
Halmstad beskyller Sverigedemokraterna för rasism och
bristande demokrati.
– Jag skulle ha lyssnat mer på de kritiska frågorna om dem. Jag har upptäckt att de är främlingsfientliga smygrasister, förklarar Zand för TT”
läs mer här:
http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.486472

Kommentar av Susz

HUR mycket drar DE i kyrkoskatt av OSS per år?
3tusen eller 5tusen kronor?

Kommentar av Susz

Demokratisk Allians är ett allternativ till demokratisk rättspraxis. Demokratisk Allians har demokratiska värderingar i motsats till odemokratiska SD.

Kommentar av Dominic

Sverigedemokraterna nu med 15 % mindre fett – Demokratisk Allians.

Kommentar av religiovakt

Ja, det var ju synd att du/ni (tänker skriva ”du”) bara resonerar i historia istället för lära, i Bibeln säger Paulus och andra av grundarna vid ett flertal tillfällen att ”Nu är man inte längre Jude eller Grek, slav eller fri, alla är vi ett i Kristus.”, vet du vad detta innebär? Det innebär att det inte finns ranger eller rasåtskillnader, utan alla är lika mycket värda.

Kommentar av Belrondis

Belrondis.
Det är väl ett väldigt intolerant uttalande, att ”alla är vi ett i Kristus”? Ett hån mot andra kulturer och folk som inte delar kristendomens villfarelser (dessvärre hade de flesta folk, andra illusioner). Det är allså inget antirasistiskt uttalande, utan bara en självbelåten tro om Nasaréns äkthet. Paulus, auktoritetsivraren, är och kommer aldrig vara en förbild. Hans idéer låg till grunden för Konstatins fascistkristna stat, där hatet mot det intellektuella och hatet mot andra religioner var betydande. Dessutom påvisar den psykopatiska ökenguden – narcissistisk och självbelåten – i det Gamla Testamentet att folkmord (och individuella mord) är ett etiskt rätt beteende.

Kommentar av religiovakt

Svar till Belrondis,

Jag vill bara påpeka att just det uttalande av Paulus som du citerar har används för att försvara kristen judeförföljelse. Citatet blev viktigt just i den tidiga kyrkans brytningsperiod från judendomen då hedna kristna när de började komma i majoritet ville förbjuda judiska Jesusföljare från att samtidigt vara judar och följa judiska seder.

JohannaV -sd:are

Kommentar av JohannaV

Bra att det kommer ettalternativ till SD.

Kommentar av Björn

Att många hoppar av eller blir uteslutna från SD beror på Ted Ekeroth! Ted Ekeroth piskar fram hat mot människogrupper och medlemmar.

Sverigedemokraten Ted Ekeroth som tillhör den judiska minoriteten i Sverige och har fått Hezlapriset för hängivenhet för Israel och sionismen.

På Ted Ekeroths hemsida står följande
tedekeroth.se
Islams utbredning är det största hotet mot frihet, demokrati, kvinnors rättigheter, framgång och välstånd. Många andra områden inom politiken är viktiga, men satt mot islamiseringen av världen i stort ter de sig närmast obefintliga i tyngd.
Den civiliserade världen har slagit ner några andra brutala ideologier, nazismen och kommunismen, och står nu inför islam som nästa stora utmaning. En avgörande skillnad om man t.ex. jämför med hotet från nazismen var att man faktiskt enades att Hitler-Tyskland var något som man måste bekämpa. Den samstämmigheten ser vi inte vad gäller islam, vilket gör problemet så mycket större. Inte nog med det, nazismens kärna och drivkraft var relativt koncentrerad och den tyska befolkningen i stort övergav tanken efter kriget. Det är något vi inte kommer se vad gäller islam, där islam som kultur och ideologi funnits i 1400 år och indoktrinerats i generation efter generation. Det är knappast något man överkommer genom en invasion likt den vi såg under Andra Världskriget. Här kommer kampen bli mycket längre och det under förutsättning att Västvärlden vaknar upp och inser faran – innan det är för sent.
Islams expansion måste stoppas, och ett litet första steg är att omedelbart stoppa massinvandringen till Sverige och Europa. Men det kommer kräva mer än så. Skadan som massinvandringen har medfört är stor och omfattande – vi måste lägga om synen på vår egen kultur och vår egen framgång, som vida överstiger var någon civilisation har uppnått någonsin förr. Det är dags att vi uppskattar vem vi är och vågar slåss för vår kultur och vårt sätt.

Ted Ekeroth som tillhör den judiska minoriteten i Sverige och som sitter i partistyrelsen är Sverigedemokraternas egna Hitler ?

Kommentar av Björn
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: