Religiovakt


Kommentar: Sjuka religiösa ritualer

Könsstympning, detta vidriga övergrepp som endast utförs av religiösa som tror de har ett gudomligt tillstånd till brottet, är en handling som måste förbjudas.
Den i islam förkommande – inspirerat av animism- stympningen av kvinnor, vanligast förekommande på Afrikas horn, är en direkt följd till de abrahamska religionernas förvirrade syn på sexualitet. Ta bort njutandet och sy ihop, så att mannen vet att den blivande makan är obefläckad, oskuld. Ja, se bara på det avslöjande namnet – oskuld. Har kvinnan varit sexuell aktiv är hon skyldig. Allt för ofta har det hänt att stygnen varit för täta, så att menstruationen (som anses vara oren) inte kunnat flöda ut. De psykologiska spåren vidrigheten lämnar är inte att förringa.

Den judiska omskärelsen av pojkar är också ett brott. Ett brott som hänvisas till mytologiska seder, seder grundade på okunskap och villfarelse. Dessa morbida fantasier och övergrepp är en skam för människosläktet. Är nog nog idag? Vissa ortodoxa judar könsstympar barnen genom att rabbin använder tänderna, vilket lett till att barn dött i infektioner. Återigen – endast religiöst pådrivna, hjärnförstoppade människor kan komma på dessa sjuka tankar. Det är därför det är glädjerikt att se att svenska läkare vägrar att stympa friska barn, även med de finaste instrument i en desinficerad milö.
Det är ett faktum att känsligheten i samlaget minskar via stympningen, något som säkert är en anledning till ingreppet. Judar och vissa kristna hänvisar till biblisk mytologi när det sägs att Abraham fick barn vid 99 års ålder, tack vare könsstympningen. Abraham satte kniven i hans söners underliv vid olika tillfällen, men utförde akten på Isak efter åtta dagar, vilket nu är norm. Den svårt hallucinerande religionsgrundaren visade heller inga problem att sätta kniven i sonens hals för att visa sin sjuka hängivenhet till den blodtörstande guden.
Könsstympning, av medlöparna och försvararna kallad omskärelse, är unikt en religiös företeelse och understryker de irrationella och vanvettiga handlingar som sker när förståndet inte är inblandat i tankegången.

Dagen om svenska läkare:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174241

Dagens Nyheter om samma ämne:
http://www.dn.se/nyheter/manga-lakare-vagrar-utfora-omskarelse-av-unga-pojkar-1.918069

Evangeliska frikyrkans ordförande Stefan Swärd blev stympad:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174445

 


5 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Självklart ska man INTE stympa små barn utan medicinska skäl i ett modernt samhälle!

Här finns lite bilder av stympningar av småpojkar. Varning dock för mycket starka bilder!!!

http://www.infocirc.org/fourn.htm

http://childrens-genital-integrity.blogspot.com/2009/07/manga-lakare-vagrar-utfora.html

Mvh

/FS

Kommentar av imittsverige

Bra att du uppmärksammar frågan! Fler börjar protestera mot detta, inte en dag för tidigt.

Det finns ett nätverk som heter SNOP – Säg Nej till Omskärelse av Pojkar som verkar för att lagen om könsstympning av flickor ska göras könsneutral.

Vi finns som Cause/Klubb på Facebook samt HBT-communityt Cruiser. En hemsida kommer längre fram.

Vi ses IRL med jämna mellanrum i Stockholm för att jobba med denna fråga och vi består av män och kvinnor med olika kulturella, religiösa och politiska hemvister.

Om du vill kontakta oss för att veta mer eller boka en föreläsning så kan du nå oss på denna adress:

snop.info@gmail.com

Vi huserar tills vidare på denna blog:

http://childrens-genital-integrity.blogspot.com/

Allt gott, Urban/SNOP

Kommentar av Urban

Vill påminna om ett ofta angivet del-skäl till manlig omskärelse; att den skulle gynna sexuallivet. Ok, säg att det är så, men rör inte Barnens snoppar! Om den vuxne mannen, 18 år, vill stympa sin snopp så kan han väl låta göra det då! Och givetvis betala hela kalaset själv.

Kommentar av Myrtel Källbacka

Ehh… Varför all denna hatiska propaganda? Tonen och ordvalet för mina tankar obehindrat till de tal av Adolf Hitler jag har läst, som för övrigt var en starkt anti-religiös och alla vet vi vad den mannen är ansvarig för?

Vidare finns det inget stöd för kvinnlig omskärelse i någon av de abrahamitiska religionerna. Den är uteslutande ett verk av lokala traditioner.

Jag är inte på något sätt en förespråkar av omskärelse av varken kvinnor eller män. Tvärtom tycker jag det är ett onödigt och grymt ingrepp. Vad jag vänder mig emot är ditt sätt att föra fram din sak. Du använder dig av samma hatiska, inskränkta och dogmatiska lingo som despoter och förtryckare, religiösa och ateistiska, har använt genom historien.

Om du fortsätter på samma sätt kommer du att skapa fler fiender än vänner till saken. Vilken nytta har du av att bete dig på samma sätt som de ”vanvettiga och irrationella” religiösa grupper du uppenbarligen vill bekämpa.

Mvh//Niclas Hagberg

Kommentar av Niclas Hagberg

Hej Niclas!
Dina kunskaper om Adolf Hitler tycks vara lika begränsade som dina argument. Hitler refererar till Bibeln och Jesus i Mein Kampf. Det finns en bok med alla Hitlers tal och påfallande många har ett kristet inslag. Naziregimens vurmande för fornordiskt dravel är inte heller ateism. Adolf Hitler kan alltså inte kallas för ateist. SS-soldaterna hade ett bältesspänne som förkunnade att ”Gott mit uns”. Detta är inte ateism. Hitler beskrev judarna som huggormsyngel med tydliga referenser till antisemiten Martin Luthers skandalösa ståndpunkter. Huggormsynglar är som bekant ett bibliskt uttryck.
Kvinnlig omskärelse har inget stöd i koranen – där har du rätt. Men vissa hadither påtalar den sjuka idén om omskärelse. På Afrikas horn är det muslimska fanatiker som utför dessa sjuka handlingar. Inga sekulära somalier stympar sina barn. Traditionerna har animistiska rötter – således ett religiöst påhitt.

Religiösa argument angående Hitler och Stalins ateism – som ledde till ondska – är lika urusla som de är ogenomtänkta.
Hitlers antisemitism är produkten av 2 000 års kristet hat mot judarna – gudsmördarna. Vatikanen hade ända till 60-talet officiell antisemitism på agendan. Så sent som tidigt 1900-tal påstod kyrkan att judarna drack kristet blod och spädde ut myten om den vandrande juden. Antisemitismen – skapad av kristenheten – är alltså en religiös produkt.
Varken Hitler eller Stalin mördade på grund av ateism – det är ett befängt påstående. Avsaknad av tro leder inte till ett brott. Ingen av dem trodde på tomten, men det var inte därför de dödade miljoner. Både Hitler och Stalin hade mustasch – vilket kan tyckas vara ett spännande sammanträffande – men det vore felaktigt att kalla överläppshårbeklädda män för mördare.

Mina texter hyllar medmänsklighet, humanism och ateism, så några likheter med Hitlers tal – som du så absurt påstår -finns inte. Hitlers politik bevisar bara vad dogmatiska ideologier såsom religion, kommunism och fascism leder till.
Fascismen, förresten, är synonymt med den katolska högern. Vatikanen var inställsam mot nazityskland och allierad med samtliga fascistiska stater som funnits.
Avslutningsvis så uppskattar jag välformulerade och initierade inlägg. Detta är inte ett av dem.

Tips:
Baynes, N: The Speeches of Adolf Hitler, April 1922-August 1939 V1. London, Oxford University Press. ISBN 0-598-75893-3

Kommentar av religiovakt
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: