Religiovakt


Kommentar: Clownen Ella Bohlin

Kreationisten Ella Bohlin tycker att hon blev förd bakom ljuset när hon plötsligt insåg att hon tävlade mot ärke-KD:aren Alf Svensson. Ella har dock varit i skugga i stora delar av livet, antagligen sen födelsen.
Som elev på Livets Ord-gymnasiet i Uppsala – där kreationism inte är tabu – präglades hon av okunskapens fula ansikte. Hon är beviset för att okunskap inte är ett hinder för att nå framgång, ett allmängiltigt kristet recept i den svenska politiken.
”Jag är kreationist. Men jag tycker inte att skolorna helt ska svänga om och ersätta Darwins lära med bibeln. Men jag tycker att man ska presentera båda förklaringarna utan att ta ställning för vilken av dessa läror som är korrekt”, sa hon i en intervju för några år sedan. Ett hutlöst ignorant uttalande som borde få alla vänner av sanningen att protestera. Ella, politiskt maktintresserad, tog tillbaka uttalande efter att föreningen Vetenskap och Folkbildning – vänner till riktig kunskap – utsåg henne till Årets förvillare.

Tidigt i år skrev hon ett uttalande som publicerades på Newsmill, där hennes hejdlösa okunskaper åter hamnade i fokus. Dels försökte Bohlin ljuga ihop en historia om att hon aldrig uttalat sig för kreationismen – detta falsarium – trots att grodan är belagd.
”Darwins teori om jordens uppkomst kommer, om inget oförutsett inträffar, även fortsättningsvis att ha en dominerande ställning i biologiundervisningen kring jordens uppkomst”, skrev hon på Newsmill. Ja, du läser rätt – teorin om jordens uppkomst, dessutom på två ställen. Inget misstag, bara sorglig och förödande okunskap. Vem vill ha en sådan Palin-lik ledare? En clown, hjärntvättad till påhittade amsagor.

Kristdemokraterna vill tydligen ha dumbommar och pseudovetare i Strasbourg. Av partiets dubiösa lista till Europaparlamentet var fyra av de fem toppnamnen bekännande till okunskapen. Bohlin var tillsammans med Tuve Skånberg – extremisten – och Per Landgren kreationisterna på den suspekta listan. Christina Doctare har sagt konstigheter om alternativmedicin och annat larv.

Bohlin gråter ut i Dagen:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174450

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Jag förstår inte hur hon kunde bli förvånad över valresultatet. Det var väl uppenbart så fort Alf Svensson steg in på arenan? Jag menar, hon har väl någon koll på hur partiets väljarunderlag ser ut? Spridningen på Kd-väljarnas idéer är rimligtvis inte alls överensstämmande med antalet riksdagsmän som är kreationister och Livets Ordare.

Där gjorde bloggen ”Sanningen måste fram” en ovärderlig insats för att påvisa stollerierna. Många röstar på Kd för att det är borgerligt och kristet. Kreationism vet många inte ens vad det är. Vi som sitter mitt uppe i religionsdebatten får inte glömma att vi är pålästa i en omfattning som gemene man inte har tid eller intresse till.

Kommentar av Camilla Grepe

Camilla.
Ella har ett stort stöd bland KD-väljarna. Det sorgliga i det är att de flesta väljarna tycks vara ointresserade om hon är kreationist eller inte. Eller rättare sagt, det tycks inte påverka Bohlins väljares uppfattning om henne.
Jag ser inte väljarna till KD som ett problem förutom när de ger KD över fyra procent till Riksdagsvalen. Däremot har många av partiets representanter – politikerna – tveksamma idéer och precis som du påpekar – mer så än väljarna.
Intelligent design-rörelsen växer oroväckande snabbt i hela Europa och även i Sverige, där okunskapet delas av förvånansvärt många kristna (vissa inom pingströrelsen, Livets Ord, Jehovas Vittnen, några katolska sekter) och inom en del muslimska grupperingar. Jag tycker det är viktigt att belysa detta problem. Och det är bra att många gör likadant och till hela demografin, inte bara till gemene man.

Kommentar av religiovakt
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: