Religiovakt


Kommentar: Slaven Miley Cyrus
augusti 7, 2009, 12:17
Filed under: Bön, Evangelikalism, Kristendom, Religion

Slaven Miley Cyrus skriver stolt på Twitter om hennes fanatiska inställning till Nasarén.
– Jag sjunger, dansar och skådespelar för Jesus, skriver hon stolt när hon demonstrerar sin vardagliga böjelse för en påhittad auktoritet. Även utanför professionen tycks den underkastade amerikanskan bara leva för den kristliga dödsdriften.
Däremot har Cyrus en, antaget ofrivillig, poäng när hon utbrister att Jesus är grym.
Att uppfinna helvetet som en realitet för otrogna, att uppmana menigheten att stena ihjäl oskyldiga vedplockar samt att uppmana sina lärjungar att – utan protest och eftertanke – lämna sina familjer för att följa den illusoriska predikanten är i sanning grymhet.

Dagen rapporterar stolt:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174764

 

Annonser

9 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Du har inte funderat på att du kan ha missförstått kristendomen enormt? Tolkat bibeln fel (med tanke din sista mening)?

Det är bra att du är kritisk och inte köper allt utan att ha granskat det, men det gäller ju att granska också (vilket du i mina ögon inte verkar ha gjort) och inte bara säga att allt är skitsnack.

Kommentar av voft

Voft!
Återigen – tröttsamma upprepning – så hävdar du att du vet sanningen om Bokens ord – ett vanligt religiöst påhitt.
Jag har samma kunskap som alla andra när det gäller både Al´Quran och Boken. Jag förstår inte var du har fått din kunskap ifrån, det är som sagt ett mysterium. Troligtvis är du indoktrinarad som så många får i flocken.
Jag vet att Svenska kyrkan-anknytna församlingar påvisar att Jehovas Vittnen och Mormonerna är hädiska och har fel. Detta är naturligtvis ett exceptionellt högfärdigt uttalande. Ungefär som att finnarna diskuterar om tomten finns på denna sida om Bottenviken eller inte. Bedrägligt kvacksalveri.

Kommentar av religiovakt

Kristendomen är ingen religion, så redan där har du ju fel.

Jag har fått min kunskap från Bibeln o har gått bibelskola.

Jag vet inte allt om Bibeln men min tro är att det som står i den är Sanningen iaf.

Kommentar av voft

Du får nog omvärdera ditt tolkande av begreppet kunskap. Bibelns sadomasochistiska dödsdrift och fördömande av njutningar, skrattretande påståenden, mordorgier, slaveriförhärligande och övernaturliga amsagor innehåller endast okunskap, ignorans och vanvett. De få vetenskapliga antagande som Den enda boken påtalar är fel. Exempelvis tillskrivs pi värdet 3. Du borde skrivit att du fått din tro från bibeln, men att våldföra sig på termen kunskap är enbart bedrägligt.
Ditt första påstående är – milt uttryckt – exceptionellt förljuget även ur ett religiöst perspektiv.

Kommentar av religiovakt

Det är din syn på vad Bibeln är. Man kan tolka saker på olika sätt, antingen fel eller rätt. Och ditt sätt att tolka Bibeln är, enligt mig, helt fel. Du verkar inte ha förstått något av det som står där om det där är din tolkning av den.

Min tro har inte bara kommit från Bibeln, finns en hel del saker som man sett ske genom att be i Jesu Namn.

Kommentar av voft

Att återuppstå från de döda, att väcka de döda, att föda barn utan befruktning, att bota sjukdomar via handpåläggning (men bara några utvalda människor – nyckfull som Nasarén var), att bli 900 år gammal, att skapa Kvinnan av ett revben, att bo i en fiskmage, att gå på vatten, att göra vin av vatten är alla exempel på fantasier som är naturvidriga och omöjliga fysiska händelser. Det är förövrigt intressant att påpeka att mirakler och övernaturliga händelser har en tendens att försvinna samtidigt som kunskapen utökas och kritiker får analysera bedrägerierna. Tydligen var det vardagsmat i det illitterata ökenlandskapen under järn- och bronsåldern, där kunskapsnivån var beklämmande låg.
De flesta påhittade historierna i Boken är så pass lättdechiffrerade att alla barn kan se genom potemkinkulisserna.
Hade det inte varit för indoktrinering hade ingen eller få – med dagens kunskaper – trott på vansinnet.

Däremot påtalar Boken – moralisk som den är – att det är föredömligt att begå folkmord, att sälja sina döttrar som sexslavar, att ligga med sina förldrar, att äga slavar, att stena ihjäl människor som bryter mot sabbaten, att döda sin fru om hon inte är oskuld, att försöka döda sitt barn för att bevisa sin trohet mot den diktatoriska gudomen, att påstå att det finns ett helvete där människor kan pinas i evigheten, det genomsyrade kvinnoföraktet, ja, det går att fortsätta med vidrigheterna – det tycks aldrig ta slut.

Ser man inte dessa historier i Biblen, så är man blind, tolkar man dem som metaforer för att de är obehagliga, så är man naiv eller en russinplockare, tror man på dem bokstavligen är man en galning och fanatiker.
Förkastar man – textkritiskt och vetenskapligt – dem som människoskapta skrönor baserade på mytologiska folkberättelser från olika fornkulturer, samanställda av makt- och kontrollskäl av ignoranta människor som är illusoriska, då påvisar man rationell integritet och vänskap för sanning.

Kommentar av religiovakt

Alla mirakel och under du nämnde.. om vi nu utgår från att Gud finns, då är Han ju allsmäktig, då är det ju inte omöjligt att allt det skedde. eller hur? Så inga konstigheter där inte.

Begå folkmord, vad är ett av budorden? ”Du ska inte döda” ??
Sälja sina döttrar som sexslavar? Vart står det?
Ligga med sina föräldrar är inget som Bibeln förespråkar utan det var något som Lots (om jag inte minns helt fel) döttrar gjorde bara, det står om det i Bibeln, men står det att den förespråka det?
Stena de som jobbar på sabbaten, du vet att det finns två olika förbund, det mellan Gud o judarna (som denna lagen står i) o det mellan Gud o alla människor där Jesus sammanfattar lagen till ”Älska Gud och älska din nästa”?
Vart står det att man ska döda sin fru om hon inte är oskuld?
Gud skulle aldrig låta barnet komma till skada, Han ville bara testa om Abraham var seriös med sin tro på Honom.
Kvinnoförakt? Där har du veeerkligen fått det om bakfoten. Snarare tvärtom. Antar att du tänker en del på det Paulus skrev om kvinnorna?

Kommentar av voft

Om gud är omnipotent så är han en skandal som ledare – ett praktsvin – så nyckfull att han fullständigt på måfå hjälper vissa och ignorerar andra. Du kan ju fundera på varför alla dessa ”mirakler” bara uppenbarats i karga ökenlandskap hos en illitterat befolkning.
Oavsett budordet, varav de fyra första bara handlar om hur man ska vörda skaparen. Något som alla diktatoriska ledare eftersträvar, så är det mordorgier i guds namn i hela Gamla Testamentet. Några exempel (det finns fullt av dem):
Tredje Noseboken 20:9 menar att om dina barn käftar emot dig, så slå ihjäl dem. Även Markusevangeliet 7:9-13 och Matteusevangeliet 15:4-7 rabblar liknande smörja.
Femte Moseboken 13:6, 8-10 och 12-15 beskriver hur du ska stena ihjäl dina egna familjemedlemmar om de ”söker förleda dig och övertala dig att tjäna andra gudar”. Ett givet bud av en odemokratisk diktator.
Biblen säger att människor ska stenas för kätteri, äktenskappsbrott, homosexualitet, arbete på sabbaten, avgudadyrkan och trolldom (var det nu innefattar). Detta är Boken som miljontals människor hänvisar till som både moralisk och som sanningen. Gud själv mördade Er, Judas son, om jag inte missminner mig. Och Onan för att han var en njutningsmänniska.

Andra Moseboken 21:7-11 påvisar hur du ska agera om du säljer din dotter som slav. Detta är vidrigheter som ingen sekulär människa skulle komma på. Paulus – den sjuke auktoritetsivraren från Tarsos – uppmanar Boken läsare att slavar ska lyda både jordiska och himmelska fascister. Och visst tänker jag på den paulinska smittan när det gäller kvinnoförakt. Förstår man essensen av Evas (naturligtvis skapad ur en man) handling när hon åt av frukten och resultatet av hennes kunskapstörst så ser man det logiska i de abramska religionernas kvinnoförtryck och akademiska hat. Kunskap är av ondo och kvinnan dess verktyg.

Femte Moseboken 22:13-21 skriver uttryckligen att du ska döda din fru om hon inte är oskuld.

Att testa någon genom att se om den är beredd att döda sin son är ett verk av en sjuk sadist, men det tycks ju guden i Biblen vara. En sjuk sadist som förespråkar fruktan och diktaturskap. En hämdlysten narcissist utan hämningar.
Att någon överhuvudtaget kan beundra Bokens innehåll är beklämmande.
Avslutningsvis vill jag upplysa dig om (du känner säkert till det, eftersom du gått på bibelskola) att ordet ”nästa” etymologiskt sett innebar israeliter. Något som förklara att folkmord är en tillåten lösning för den rabiata ökenguden. Fråga amoreerna, hetiterna, perisseerna, kananeerna, hiveerna och jebusiterna. På så sätt kan man praktiskt utrota folk utan att bryta mot budorden.

Nå, vad tyckte du om detta som svar?

Kommentar av religiovakt

Vad jag tyckte om detta svar? Att du har missförstått en hel del av Bibeln kort o gott.

Känns som en ganska så meningslös diskussion då vi tycker så extremt olika så jag lägger ner stridsyxan helt enkelt :)

Kommentar av voft
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: