Religiovakt


Kommentar: Sekten Michael Jackson
augusti 12, 2009, 11:21
Filed under: Barnövergrepp, Islam, Kristendom, Michael Jackson, Religion

Nu börjar bråket om Michael Jacksons konfessionella tillhörighet, där religiösa grupperingar slår sig för bröstet och hävdar att de hade stjärnans gunst. Samma gamaktiga beteende som hos hans dysfunktionella familj. Jacksons förvirrade andliga sökande började i den fanatiska sekten Jehovas Vittnen och har gått via den skrattretande Scientologin till islam och slutligen, efter vissa påståenden, tillbaka till Jesus-dödskulten. Michael Jackson var på samma gång både en gud och en religion.

Michael Jacksons självförvållade död har avslöjat vilka som var lärjungar och efterföljare till hans gudalika kult. Likt andra troende vägrar Jacksons idoldyrkande skara att reflektera, tänka, analysera eller ens öppna ögonen. Fåren följer herden i tron om att han ska skydda dom.
Även om de otaliga ryktena angående Jacksons pedofili är osanna – en del tyder på det, hans landsflykt, hans systers uttalanden och förlikning i den civila rättegången tyder på annat – så spelar det ändå ingen etisk roll.

Guden Jackson skapade sitt absurda Eden på ranchen Neverland, ett namn taget ur sagorna, ett namn som påvisar verklighetsflykt och banalitet. I Skaparens Eden finns Skaparens himmelrike, hans passioner – barn och djur. Den etnoförvirrade lilla mannen hade en traumatisk uppväxt där han förmodligen blev utsatt för incestuösa övergrepp av hans fader. Detta kan med stor säkerhet förklara hans morbida fascination för barn. I Edens lustgård sover främmande barn över och leker, med efterföljarnas, fansens och fårens, goda minne.
Det mest vidriga med fåren i flocken är att många själva är tackor och baggar med egna killingar. Inte ens de tydligast av insinuationer får fåren att tveka inför deras Herre, herden.

Herdens andra passioner väcker obehagliga tankar. Reliker från det onormala, från det han såg sig själv som.
Under 1994 gifte han sig med den devota bluffmakerskan Lisa Marie Presley. Ett scientologiskt skenäktenskap för att få de otrognas granskande blickar att vändas bort från skammens rykten.
Herdens psalmer är fulla av kontradiktioner och hyckleri, det spelar ingen roll hur du ser ut såvida du inte är rik och sjuk nog för morfologiska processer.

Men fåren, de vilseledda, bräker vidare genom skygglapparnas trygga lögn, gråter och sörjer en posör och charlatan som de inte känner. Detta är baksida av den blinda idoldyrkan för en man vars psalmer aldrig kan räcka som måttstock för att glorifiera Hans dekadens.
Er gud är död, det borde även er tro vara. Och ingen bryr sig väl om vilken illusion han egentligen led av.

Dagen skriver om Jacksons eventuella kristna böjelser:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174932

 

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: