Religiovakt


Kommentar: Militären ska vara sekulär
augusti 18, 2009, 16:17
Filed under: Krig, Kristendom, Politik, Religion, Sekularism

Sekulära Sverige ska inte ha religiösa personer som på uppdrag av gud jobbar inom försvaret eller hemvärnet. Idag måste man vara kristen för att bli pastor inom den myndighet som skyddar Sverige från yttre och inre militära hot.
Problemet är naturligtvis obefintligt.
Lägg ner allt religiös utbildning inom försvaret och låt organisationen vara profan, sekulär och icke-konfessionell.
Idag tycks – som vanligt – en absurt tro på det icke-existerande och det imaginära vara bättre än ingen tro (hon som gick utbildningen var skolad inom New age-lurendrejeriet). Försvarets meningslösa pastorsutbildning tar officiellt mot devota charlataner – sett ur en kristen synvinkel. Förut må hela funktionen varit beklämmande, nu har den blivit både beklämmande och skrattretande. Denna typ av diskussioner kan endast förekomma i de sakrala leden.

En del länder använder sina religiösa (och människoälskande) lakejer på fler sätt en Sverige. Vi får aldrig glömma den kristna prästen Georges Zabelka som välsignade Enola Gays besättning den där ödesdigra sommardagen 1945, Två kärnexplosioner senare var 180 000 människor döda. Välsignat mördande på oskyldiga som for med falsk religion. Eller alla länder som stolt har integrerat prästerskap med militärledning. Endast religion sprider sitt gift på det cyniska sätt.
Naturligtvis ska utbildade psykologer, psykoterapeuter eller psykiatriker stå för den vård som kan hjälpa soldaters psykiska problem, som lätt uppstår i otäcka och omänskliga förhållanden. Professionellt utbildade yrkesutövare som kan övervaka hantering av krigsfångar men även skadade eller avlidna, prata, medicinera eller bara var en vän.
En sådan utbildning skulle varit en självklarhet vid den kloka skilsmässan mellan stat och kyrka.
En utbildning fri från övernaturliga element och utan religionernas dödsdrift och tro på ett efterliv, som så många gånger har smittat deltagande i det organiserade mördande som kallas krig.

Mer på Dagen:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=175305

En bataljonpastor berättar:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=175321

 

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Psykologer, kuratorer och allt vad de nu heter jag tror inte detta du.
Dessa människor har förstört mera än vad de lyckats tt bygga upp.
Har du jobbat innom psyket någon gång, om inte så kan jag tala om för dig dessa människor förgriper sig på de svaga vem ska tro på dem de är ju ”knäppa”.
Själv frälst troende på Jesus tycker att det är korkat att människor som inte förstår vad tron handlar om tillåts att läsa en utbildning utan att själv vara troende.
Tror du att en högskola som sysslar med att ta in elever genom att iterjuva dem skulle tillåta att en elev säger nej jag tror inte på det jag ska läsa mig till men vill gå den ändå.
Absolut inte det skulle vara en risk och man skulle självfallet ta in en annan som var mer intresserad.
Tack för ordet.
Gud välsigna dig!

Kommentar av grace

Grace
Högskolan intervjuar sällan personer för intagning. Men jag håller med dig. Varför läsa något man inte tror på och därför menar jag att militären ska vara sekulär. Att blanda in mänskligt påhittad religion i den statliga militärtjänsten passar sig inte (eller – ingenstans).

Kommittén för Mänskliga Rättigheter kanske passar dig. Då får du dock lämna Jesus bakom dig och fokusera dig på Xenu.
Vänligen besök http://www.kmr.nu/

Kommentar av religiovakt
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: