Religiovakt


Kommentar: KD – fundamentalisternas parti

Kristdemokraterna får röster av fundamentalister, det påvisar statsvetaren Magnus Hagevis undersökning. Över åttio procent av dem som kallas bokstavstroende, fundamentalister och fanatiker, röstar på KD. Resten av rösterna kommer från konservativa frikyrkor.
Faktum är att en mycket stor del av det kristna partiets väljare är kreationister, kristna sionister, abortmotståndare, homofober och har andra dubiösa epitet. Partiet har alltså en väljarbas med en extremistisk och obildad värdegrund, pådriven av religiös fanatism, men en partitopp som – utåt – försöker att trycka ner de karismatiska och pentekostala krafterna. Däremot finns en ytterring kring Hägglund (som lämnade pingströrelsen och endast är medlem i Svenska kyrkan) som är klart fanatisk i både retorik och tro.
Det är oroväckande att övriga borgerliga partier accepterar fundamentalistiska samarbetspartner. Antagligen råder en stor okunskap bland andra partier inom Alliansen angående KD:s väljarkår och de extremistiska partirepresentanterna som för okunskapens politik, baserad på okunskapens Bok.
Det är hög tid att belysa bigotternas ideologi inom kristdemokratin och förvisa den till var den hör hemma – i en obildad forntid utanför riksdagen.

Samtidigt visar undersökningen att många muslimer röstar på Socialdemokraterna, vilket kan tyckas vara logiskt. Många muslimska stater har en socialistisk natur – ibland kommunistisk och fascistisk – och många av de mer liberala och irreligiösa flyktingarna har en positiv bild av den svenska socialdemokratin, som i grunden är helt sekulär. Fundamentala muslimer, islamister, kan knappast stöda socialdemokratin – men det är ett postulat.

Undersökning bevisar det starka bandet mellan politik och religion, vilket i sin tur understryker vikten av ett sekulärt samhälle. Religiösa vidskepelser hör inte hemma i en modern demokrati där riktig kunskap styrd av objektivitet är en självklarhet.
Undersökningen är statistisk säkerställd och representerar demografin.

Göteborgs-Posten publicerar Hagevis debattartikel:
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=114&a=512755

Dagen skriver om artikeln:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=175767

Mer på Dagen:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=175983

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Det är mkt lätt för folk nuförtiden, att glömma att det var just kristna, Gudsfruktande, män som gjorde slut på slaveri och författade de moderna ideerna om frihet och constitutionell demokrati/republik.

Kommentar av Erik

Erik, du är – likt många andra kristna – en historierevisionist. Visst var Kväkarna motståndare till slaveriet, men alla ökenreligionernas heliga böcker talar om slaveri som en självklarhet. Det finns många besynnerliga instruktioner i Bibeln om hur slavar ska behandlas, vilka som kan vara slavar (inte israeliterna), att det är okej att köpa barn till invandrare och att de blir privat egendom. Med några förbehåll är det helt legitimt, enligt andra Moseboken, att sälja sin dotter som sexslav. Sen vill jag att du – i all din förljugna retorik – säger var i Nya testamentet som Jesus fördömer slaveriet?
Ingenstans kan jag upplysa dig om!
Nasarén sade mycket märkliga saker om Gamla Testamentet, men aldrig något om att fördöma slaveri.
Sydstaterna, som krigade för rätten till slavhållning, är och var det mest fromma området i hela USA. Där ligger det gudfruktiga bibelbältet. Deras försvar av människoföraktet och kötthandeln var just Boken. Tillika var det i bibeln som de vita rasisterna fann stöd för deras slavliknande apartheidsystem. Än idag är rasisterna i Sydafrika djupt troende, fromma och beväpnad fascister.
Både Efesierbrevet och Första Timotheosbrevet försvarar slaveriet.
Så kom inte med några moraliserande kväkarhistorier eller att ”kristna” gjorde slut på slaveriet..
Andra Moseboken 21:7-11 påvisar hur du ska agera om du säljer din dotter som slav. Detta är vidrigheter som ingen sekulär människa skulle komma på. Paulus – den sjuke auktoritetsivraren från Tarsos – uppmanar Bokens läsare att slavar ska lyda både jordiska och himmelska fascister.

Din okunskap angående den riktiga filosofins genombrott angående demokratiska idéer är beklämmande. Från Konstantins kristfascistiska samhälle fram till teokratier idag har filosofer mördats, bränts, fängslats, förbjudits tack vare materialistiska och demokratiska idéer. Än idag har katolska kyrkan ett index över förbjudna filosofer som inte knäböjer för den religiösa irrläran. Den moderna demokratins återfödelse och frihetliga tankar föddes ur franska revolutionen 1789 och var sekulär och till stor del ateistisk.
Med avsmak kan man se hur kristna lever i en förljugen historisk världsbild och medvetet försöker att skriva om alla övergrepp som skett i religionernas namn.
Skäms på dig att du ens försöker!

Kommentar av religiovakt
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: