Religiovakt


Kommentar: Charlatanerna Haggard et al

Charlatanen Ted Haggards fru stannade kvar i sitt äktenskap trots makens evangeliskt dubbelmoralistiska otrohet och narkotikamissbruk. I en kommande bok, utgiven av ett kristet förlag, berättar hon sin historia. Kristendomens sado-masochistiska natur och den överdrivna inställningen till det ”heliga” äktenskapet och mannens status i hemmet tros vara de primära anledningarna till självföraktet.
Under senhösten 2006 avslöjades att president Bush andliga rådgivare Ted Haggard hade ett homoförhållande med en manlig prostituerad samtidigt som han nyttjade ett tungt narkotikum. Båda klavertrampen är något han – i sin övergödda självgodhet – alltid har föraktat till sin menighet – New Life Church.
Tillsammans med bluffmakaren Jerry Falwell – som dog utan att blivit uppryckt till himmelen – och bedragaren Pat Robertson var Haggard de ledande bigotterna inom amerikansk evangelikalism. Penningkåta och devota, moraliserade trojkan fördomar och vetenskapsvidriga lögner till den blinda amerikanska flocken (amerikanska kyrkor är skattebefriade och ledarna flyger omkring i privatplan).

Förutom Haggards goda relation till det forna hycklande presidentparet Bush var han även ledare för National Association of Evangelicals – organisationen som samlade de fanatiska evangeliska krafterna i USA. Hans, numera döda, vän och lurendrejare Falwell ansågs tillsammans med Robertson vara viktiga till Bush omval och till den fundamentalistiska kristendomens framsteg i Amerika. De evangelikala krafterna i USA och Europa har blivit kända för snäva bibeltolkningar, homosexförakt, kreationism och karismatisk kristendom.
Falwell sa att Satan kommer till jorden förklädd till en vuxen judisk man och hävdade att elfte septemberattackerna var ett straff för homosexliberalismen i New York, något som Robertson höll med om. Den eskatologiskt troende Falwell – antagligen trodde han inte alls utan var en ren bluff – hade sin förtröstan till uppryckandet – en befängd idé som hävdar att gud kommer dra upp utvalda individer till himlen. Falwell hittades på sitt kontor och hans korpulenta kropp låg kvar.

Den förre presidentkandidaten Robertson har sagt att Ariel Sharons hjärnblödning var guds straff och har spottat ut hat mot minoriteter. Han har vid flertalet gånger spått jordens undergång i Harmagedon, men likt andra skrattretande tokstollar har han naturligtvis haft fel.
Dessa tre vilsekomna och vidriga devoter är det bästa evangelikalismen har att komma med och påvisar hela bedrägeriet bakom religionen.

Dagen om fru Haggards bokutgivning:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=176125

 

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

För övrigt en helt underbar bild som Dagen har valt att illustrera notisen med. Kolla in Ted Haggards ansiktsuttryck när han med from blick och lätt vindtyrig bligar på frugan. Visst har vi sett den förut? Det är samma uttryck som alla som ertappas med fingarna i syltburken brukar anlägga. Polarn Bush var därvidlag inget undantag:
”Oj vad hände? Om jag skrynklar ihop ansiktet och ser lite lagom fårskallig ut så kommer folk att tro att jag var oskyldig…egentligen.”

Kommentar av Camilla Grepe

Ha ha, en mycket bra analys Camilla!
Skrynkelansiktsknepet tycks fungera fint för de fromma som ömkligt ber om ursäkt. Haggard sa att det var ett ”felsteg” och att ingen människa är perfekt. Men tänk om han hade ertappats med att läsa Om arternas uppkomst – då hade nog frugan stuckit.

Kommentar av religiovakt
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: