Religiovakt


Kommentar: När gud stoppade Mattias Flink
oktober 5, 2009, 23:47
Filed under: Bön, Kristendom, Religion, Sjukdom, Skandal, Vatikanen

Religiös självindoktrinering och självbedrägeri slutar aldrig att förvåna. I en ögonbrynsupphöjande text skriver Livets ord-tidningen Världen Idag om den kristne polisen Olavi Blomfjord som den 11 juli 1994 sköt psykopaten Mattias Flink. Hela brödtexten genomsyras av illusioner och ologiska tankebanor. Blomfjord berättar att det var han som sköt men ”men det var Gud som styrde kulan”. Världen Idag-journalisten väljer sedan att avsluta citatet med ”konstaterar han”. Vilken fräckhet, vilken förljugenhet. Vad artikeln avslöjar innan det dubiösa citatet och det – av journalisten – befängda verbvalet, gör historien förvånansvärd.
– Jag bad till Gud om beskydd för varje polis, och att ingen mer människa skulle dödas eller bli skadad, i Jesu Kristi namn. Så sade den kristne polisen strax innan han hämtade sitt vapen och begav sig mot parken i Falun. Gud tillät alltså en slakt av oskyldiga människor, men styrde ändå kulan som skadade Flink [1]. Guds vägar är inte bara outgrundliga, de är även mordiskt nyckfulla.

Innan den fromma polisen nådde fram till brottsplatsen hade han hunnit avverka ytterligare två böner, inklusive det suspekt masochistiska ”I dina händer lägger jag mitt liv. Använd mig som ditt redskap”. Den helt hopplösa historien fortsätter – inför den icke-tänkande journalisten – med ännu mer märkliga kommentarer. Blomfjord bortförklarar först sitt dåliga skytte (han siktade mot hjärtat, men träffade höften) med ett helt fantastiskt påstående.
– Jag avlossade skottet, men det var Gud som styrde kulan, konstaterar han. Han som är precisionens Gud, han som uppehåller universum och spänner stjärnorna mellan sina fingrar. Det var Gud som placerade kulan, upprepar han. Varför? Jo, för att jag hade bett bönen: ”Må ingen bli dödad eller skadad”.

Sju människor dog den ödesdigra kvällen. Och bara en djupt indoktrinerad människa kan se en påhittad godhet mitt mellan sjuklig svartsjuka och psykopati.

Hela den urusla artikeln avslutas med det hejdlösa kontradiktoriska citatet:
– Blomfjords insats var helt fantastisk. Få hade kunnat träffa så exakt på det avståndet, framför allt inte med det vapnet, säger en av Blomfjords kollegor, Ulf Persson.
För det första var det väl hjärtat Blomfjord siktade på, för det andra var det enligt utsago gud som styrde kulan. Den fundamentalistiska polisen avslutar dock med en korrekt analys:
– Jag fick vara ett redskap för Gud i detta. Genom att berätta om vad som hände vill jag ge honom äran.
Ära åt den diktatoriska och mordiska guden som tog sju liv, för att avsluta med ett höftskott.
Höftskott var det.

[1] Det är värt att tillägga att påven Johannes Paulus II tackade en madonna – polyteist som han var – för att hon styrde kulorna från en galnings vapen, så att han inte avled. Dock fick inte läkarteamet som opererade guds ställföreträdare på jorden ingen hyllning.

Artikel på Världen idags webbplats:
http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=5458&Itemid=191

Annonser

Kommentera so far
Lämna en kommentar



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s



%d bloggare gillar detta: