Religiovakt


Kommentar: Absurdheter i Utah
mars 1, 2010, 21:55
Filed under: Abort, Juridik, Kristendom, Kvinnors rättigheter, Mormonerna, Religion, Sex

 I Utah, den absurda staten i mellanvästern, så har delstatsparlamentet röstat genom ett lagförslag som innebär att gravida inte får riskera ett missfall. Den stupida lagen måste godkännas av den konservativa guvernören Gary Herbert – själv en mormon – innan den kan träda i laga kraft. I praktiken kan en gravid kvinna som åker skidor, halkar eller på något annat sätt utsätter ett foster för ”fara” att åtalas – för mord. Endast religiöst indoktrinerade människor – med stöd av människoskapade fabler – kan känna moralitet i en sådan avskyvärd lag. Människor utrustade med normalt intellekt försöker nu att stoppa lagen genom att påvisa den uppenbara absolutism som lagen innebär. Varje gravid kvinna kan komma att bli en potentiell mörderska. Utah kan bli en ny teokrati.

Många människor tror på horribla och osannolika företeelser. Detta kan påvisas genom att underminera de förvirrade tokstollarna i gruppen Herreys. Herreys slog som bekant igenom under 80-talet och de tillhör den obskyra sekten Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga. Ja, så lyder det besynnerliga namnet på kyrkan som i dagligt tal kallas Mormonkyrkan. Denna skrattretande samling av vilseledda medlemmar tror att det finns en judisk släkt som utvandrade till Sydamerika 600 år före den påstådda födseln av guds son via en oskuld.
Mormonernas grundare Joseph Smith är en välkänd och dömd bedragare. Smith påstod, efter sin fängelsetid, att han blivit uppsökt av en ängel som hette Moroni. Ängeln berättade om guldtavlor som avslöjade evangeliets sanningar. Naturligtvis har ingen annan fått sett tavlorna eftersom Smith, praktiskt nog, basunerade ut att alla andra som granskade tavlorna skulle döden dö – en vanlig religiös retorik. Vidare fanns det två magiska stenar som gjorde att bedragaren Smith fick förmågan att översätta guldtavlorna. Uppenbarligen var de inte på engelska, något som förövrigt Texas forne guvernör Ferguson trodde om Bibeln: ”Om engelska dög åt Jesus Kristus duger det åt Texas skolbarn” Frågeställningen var om spanska borde införas som andraspråk i skolan.

Det behöver knappast understrykas hur många gånger det bevisats att hela Mormonkulten bygger på lögner och falsarier. Trots detta finns det över 13 miljoner konfessionella medlemmar i denna idiotiska sekt. Runt 9 000 av dessa sinnessvaga individer huserar i Sverige och Louis Herrey skriver fortfarande om sin tro på hemsidan A good life där han glatt länkar vidare till sidor om både Smith och Mormonerna.

Noteras kan det att Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga i praktiken var öppet rasistiskt långt in på 60-talet. Kyrkan hävdade att mörkhyade människor fått sina pigment på grund av att de vänt gud ryggen [sic!]. Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga är ett av det absolut tydligaste tecknet på att religionen är skapad av den okunniga människans hand och dessa vanföreställningar kommer från idéer som härrör från järn- och bronsåldern innan någon relevant kunskap fanns.
Tänk på detta nästa gång du hör Diggi-loo diggi-ley.

Naturligtvis är lagen en konsekvens över kristendomens anti-abort-fundamentalism. Unga kvinnor tvingas, i sällsynta fall, att med eget våld och egen kraft att avsluta en graviditet eftersom legala alternativ är förbjuden i många delstater. Samma fundamentalism och extremism märks även i den absurda retorik som kristenheten för fram i stamcellsforskningsfrågan.

Som en sista ståndpunkt kan det understrykas att ungefär hälften av alla graviditeter slutar i spontan abort, uteslutande utan att kvinnan känt till graviditeten. Tjugo procent av graviditeter, där kvinnan vet om det, blir till missfall. Ingen har uttryckt det bättre än neurobiologen och författaren Sam Harris.
– Om gud existerar är han den flitigaste aborteraren av dem alla.

Dagen skriver om lagen:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=204397

Rekommenderad läsning:
http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/martinezpeleta/article6719805.ab

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Jag har svårt att ta en person som vräker ur sig sådana okvädingsord som dessa på allvar.

Det brukar sägas att den som har bra argument behöver inte höja rösten eler ta till överord. Uppenbarligen grundas reaktioner på ilska, egen abort?

Jag har inte mormonernas tro. Men skulle aldrig i livet tillåta mig sådana uttryck bara för att andra har en annan syn på livet än jag själv. Det liknar extremism.

Skribenten kan inte förneka att dessa människor liksom de flesta kristna är seriösa och verkligen värnar livet när de är emot abort och andra hot mot mänskligt liv.

OM det hade handlat om sälfoster hade Din upprördheten säkert ha varit stor. Nu gäller det bara människofoster…….

Kommentar av Drot Trannel

Din retorik är farlig. Skulle någon med bra argument vara tyst inför extremismen? Även där tycks kristendomens sadomasochism lysa genom.
Min poäng är uppenbar. Själva skälet till abortmotstånd kan vara banalt. I den kristna propagandan används begreppet ”själ”, en påhittat metafysisk människodel.
Ofta används också ”guds vilja” som ett argument för abortmotstånd, vilket är bedrägligt. Dessutom är Drot Trannels bluffpåståendet ”de flesta kristna är seriösa och verkligen värnar livet när de är emot abort och andra hot mot mänskligt liv” helt osant. I USA, som Utah onekligen tillhör, är de stora kristna församlingarna – med evangelikanerna i spetsen – för dödsstraff. Flertalet abortläkare har dessutom blivit skjutna av kristna fanatiker som hyllas som martyrer. Pro Life-rörelsen i USA – och även i Sverige – har dessutom kreationism och stamcellsmotstånd på agendan, vilket bara underblåser att motståndet har ett ”gudomligt stöd”.

Kristenheten har genom historien knappast varit en beskyddare av mänskligt liv. En noggrann läsning av Gamla testamentet bevisar blodtörsten mot otrogna mot kvinnor, mot onanister och andra element. Att sedan Jesus
predikande om helvetet – den sjukaste idén (påhittet) någonsin – avbeväpnar all kristen filantropi.

Jag är en stor ivrare av djurs rättigheter, men även människors rättigheter och däri ligger kvinnans rätt att bestämma över sin kropp. När det gäller djurliv så håller jag med dig: jag delar inte Bibelns och kristendomens ohyggliga syn på djuren ”som något satta på jorden för människan att göra hur de vill med”.

Läs gärna mitt tidigare inlägg:
https://religiovakt.wordpress.com/2009/08/20/kommentar-fundamentalistisk-abortpolitik/

Kommentar av religiovakt

[…] Religionvakt Razmatazuz Svensk myndighetskontroll Lasse B Hannastacia Röda Lund 100 år av ensamhet Vänsterbloggar Familjeliv Mitt Vita Hem AlltOmTV StyleSearch Innan himlen faller ner Maximilian06 TabascoAngel WoBWorld Leffe45's Weblog awickedone´s Blog Humanistbloggen Mamabelle Pixiepannkaka Enligt Min Humla Ingiberg Olafsson Politik och mellanöstern Gabbies Smulknaster Farbror Leif Om människans värde Pinglans Tankar Millans memoarer Världsklass allt för föräldrar Vänsterbloggar Life As Louise bamsbox Nattis 2.0 Mary's blogg Johnny Lundell LasseB Überseriöst, verkligen Yvonnes bärbara blogg åsa andersson Sol Fru barnlös Lust och liv En kärlekssaga Tradition & Fason EyeCandy Lilith Svalin Miss Emm Design Lina Tivemark gosefisen laeder Törnebohms Hotspot Skenet Bedrar Ausch Hejsari vevstake […]

Pingback av Desinformation om Utah « « Mormonlady & FriendsMormonlady & Friends
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: