Religiovakt


Kommentar: Kristendomens kompatibilitet med diktaturen

Kristendomen är en diktaturens och totalitarismens ideologi, som skapad för fascistisk dogmatism. Kristendomen är den yttersta ofriheten.
Gud, vald av ingen, är en odemokrat som vältrar sig i narcissistiska regler stipulerade av han själv i en dekadent dekalog.
Tyrannen kan inte väljas bort och endast hot om straff är det som erbjuds om du inte dansar efter den totalitära pipa han spelar. Alla diktatorer inför regler omöjliga att följa. Du föds sjuk, skyldig och smutsig, men du måste leva som en frisk och ren skapelse. Guden skryter om hans avundsjuka, stoltserar i sin egna sadism, skapar påbud att inga andra alternativ är möjliga.
Gud förbjuder själva idén på att söka en annan förklaring – en demagogs retorik.
Diktatorn bevakar dig – personligen – dygnet runt, året runt, livet ut och inte ens där tar bevakningen slut. Då ska de som av rädsla – gudfruktighet – ligga vid narcissistens fötter och vörda och be. Ledaren kräver att du inte ska häda hans namn, inte göra avbilder. Självgodheten hos en uppblåst sadist, en ödmjukhetens antipod.

Sadomasochismen är kristendomens ideologiska rot, full med späkelse, lidande, celibat och förakt mot njutningar. En rot som närs av lidande, sonmord, skuld, hat mot det intellektuella, hat mot det sexuella, skam och hot om evigt straff. Du kan till och med vara skyldig för dina tankegångar. Tankebrott – den yttersta ofriheten.
Att frukta den som skapat dig postulerar kärlek gödd av rädsla. Du ska frukta den du älskar.

Ofta kapar kristendomen kärlekens anspråk, att det är ideologi för människokärlek och solidaritet. Sonen, Nasarén, predikar stort om kärleken som han ser den och på hans villkor, men också om helvetet. Hot, som inte ens är dolda.
Fadern mördar sin son i en skenmanöver för att påtvinga tacksamhet att han kan lida åt människan och ta hennes synder. Ändå återuppstår sonen och äntrar Faderns boning. En fejkad död för att demonstrera makt och driva fram deliriet.
Kristendomen gör anspråk på att hjälpa de fattiga, de utstötta, de svältande. Verkligheten bortförklaras av outgrundlighet och belöning i efterlivet. Lid och du ska belönas.
Det är inte ömhetens eller kärlekens språk som pratas av guden.
Det är rösten från en absolut makt. Och en absolut makt tilltalar bara de mest utstötta på grund av hopplöshet, indoktrinering och ofrihet.

Medborgarna i diktaturen blundar för ledarens mord och övergrepp, blundar för diktatoriska regler och väljer självbedrägeriets hyllande och mässande, en del av rädsla, en del av blind tro.
Inga psalmer handlar om folkmord, riktade mord, kvinnohat, slavägande eller homofobi som pentateukens illaluktande skryt förtäljer. Bara hymner om godhet, storhet, stordåd och kärlek till ledaren skrivs. Det är inget märkvärdigt, så ser alla diktaturer ut.
Och det var detta George Orwell menade när han sade att alla diktaturer i grund och botten är teokratier.
Kristendomens kompatibilitet med diktaturen har varit synlig genom hela historien från Konstantins kristfascistiska stat, via medeltidens styre av guds nåde, till den moderna tidens samtliga fascistiska stater, men även med mindre rörelser som AWB i Sydafrika, Ku klux klan och hela den kristna identitetskyrkan.

Teologin bör rensas, men uppenbarligen utan självinsikt:
http://dagen.se/dagen/article.aspx?id=207745

En del präster ser dock genom galenskaperna:
http://dagen.se/dagen/article.aspx?id=208103

Homofobin, uppbackad av bronsåldertexter, basuneras ut år 2010:
http://dagen.se/dagen/article.aspx?id=208138


3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Ateism är också en tro!

Mvh JIMMY.

Vet du om att det står i GUDs ord att ingen kan komma till JESUS det vill säga bli frälst om han inte är utvald före världens skapelse! och skriven i livets bok före tidens begynnelse! då GUD skapade Jorden och Människan. Så det finns ingen fri vilja då GUD är (omnipresent allestädes närvarande; som finns överallt på samma gång)

Isaiah 45:7 King James Bible
I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the LORD do all these things.

5 Moseboken 30:15-20
Se, jag ställer dig i dag inför liv och lycka eller död och olycka. Om du lyssnar till Herrens, din Guds, bud, som jag i dag ger dig, och om du älskar Herren, din Gud, vandrar hans vägar och följer hans bud, stadgar och föreskrifter, då skall du få leva och bli talrik, och Herren, din Gud, skall välsigna dig i det land som du kommer till och tar i besittning. Men om du stänger ditt hjärta och inte vill lyssna utan låter dig förledas att tillbe andra gudar och tjäna dem, då säger jag er i dag att ni skall förintas. Ni får inte leva länge i det land som du kommer till och tar i besittning när du går över Jordan. Jag tar i dag himmel och jord till vittnen på att jag har ställt dig inför liv och död, välsignelse och förbannelse. Du skall välja livet, så att du och dina efterkommande får leva. Du skall älska Herren, din Gud, lyssna till honom och hålla dig till honom, ty detta ger dig liv, och du får leva länge i det land som Herren med ed har lovat att ge dina fäder Abraham, Isak och Jakob.

Kommentar av JIMMY

Jimmy.
Jag förstår att du tror på detta.
Först vill jag påpeka, som ditt andra inlägg antyder, att någon gud inte har skrivit en enda rad i någon av de 66 böckerna. Det är människor som skrivit dem. Och en väldigt massa människor. Att en gud, som påstås vara omnipotent, har så många uppenbara fel och kontradiktoriska berättelse i en skrift antyder att Han är hutlöst inkompetent.
Själv har jag bibelöversättningen som är gillad och stadfäst av kungen från 1917 och där står, precis som du påpekar, att gud ligger bakom all ondska. Ett annat problem tycks dock vara att en del saker blir olika beroende på när bibeln är utgiven eller på vilket språk. Ytterligare ett bevis för att människan ligger bakom skrönorna och myterna.

Ateism är ingen tro, det är ett absurt påstående. Ateism är ingen dogm, har inga ”heliga” böcker, inga regler, har ingen ideologisk grund. Ateism är egentligen bara konstaterandet av det självklara. Att påstå att icke-tro på tomten eller på enhörningar skulle vara en tro är således lika banalt och felaktigt.
Eller som någon sade lite fyndigt ”I så fall är en icke-frimärkssamling en hobby”, när ditt och andras påstående om ateism som tro bemöttes.

Kommentar av religiovakt

GUD säger här!!! att – Han har själv skapat Mörkret! och ondskan! det vill säga lidandet.

Jag vet om att alla moderna Svenska Biblar även! 1917 års Svenska översättning inte har med detta som alltså finns kvar i Authorized King James Version 1611.

http://bible.cc/isaiah/45-7.htm

New International Version (©1984)
I form the light and create darkness, I bring prosperity and create disaster; I, the LORD, do all these things.

New Living Translation (©2007)
I create the light and make the darkness. I send good times and bad times. I, the LORD, am the one who does these things.

English Standard Version (©2001)
I form light and create darkness, I make well-being and create calamity, I am the LORD, who does all these things.

New American Standard Bible (©1995)
The One forming light and creating darkness, Causing well-being and creating calamity; I am the LORD who does all these.

GOD’S WORD® Translation (©1995)
I make light and create darkness. I make blessings and create disasters. I, the LORD, do all these things.

King James Bible
I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the LORD do all these things.

American King James Version
I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the LORD do all these things.

American Standard Version
I form the light, and create darkness; I make peace, and create evil. I am Jehovah, that doeth all these things.

Bible in Basic English
I am the giver of light and the maker of the dark; causing blessing, and sending troubles; I am the Lord, who does all these things.

Douay-Rheims Bible
I form the light, and create darkness, I make peace, and create evil: I the Lord that do all these things.

Darby Bible Translation
forming the light and creating darkness, making peace and creating evil: I, Jehovah, do all these things.

English Revised Version
I form the light, and create darkness; I make peace, and create evil; I am the LORD, that doeth all these things.

Webster’s Bible Translation
I form the light, and create darkness: I make peace, and create evil: I the LORD do all these things.

World English Bible
I form the light, and create darkness. I make peace, and create calamity. I am Yahweh, who does all these things.

Young’s Literal Translation
Forming light, and preparing darkness, Making peace, and preparing evil, I am Jehovah, doing all these things.’

http://bible.cc/isaiah/45-7.htm

Kommentar av JIMMY
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: