Religiovakt


Kommentar: När fundamentalister styr forskningen

Ett av Obamas första beslut som nytillträdd president var att tillåta statlig stamcellsforskning i USA. Detta kunde bli ett av hans viktigaste beslut under hela mandatperioden.
Både ärkepappan Bush och hans religiöst förvirrade söner var fanatiska motståndare mot stamcellsforskningen och alla är de förespråkare till ”Pro-life”-rörelsen. På ytan är rörelsen till för att värna medicinsk etik och därmed vill den förbjuda stamcellsforskning och abort, men under ytan är det en fundamentalistisk kristen lobbygrupp. Själva namnet är ju dessutom helt befängt, eftersom den amerikanska delen av rörelsen är för dödsstraff. Bättre döda en vuxen människa med en hjärna, känslor och familj än att förstöra en klump av celler, tycks vara det ignoranta ledmotivet. Då den sedvanliga kristna ångestretoriken – självförnedrande och masochistiskt – påstår att vi alla föds skyldiga, så kan ju knappast skuldfrågan vara av avgörande syfte.

Att Obamas tilltänkta önskemål om att tillåta federal forskning nu går – med största sannolikhet – i graven, är en seger för teokraterna och en förlust för demokratin och de mänskliga rättigheterna. Att kristna fanatiker står i vägen för en medicinsk revolution grundar sig i framförallt två ståndpunkter. Först finns det en falsk själsmatematik och för det andra finns den sadomasochistiska hyllningen till lidandet i kristendomens teologi. Något som även kan avslöjas i debatten om den eventuella rätten att dö vid dödligt obotliga sjukdomar.
Vissa kristna tycker dock embryonal stamcellsforskning är etisk om den utförs på djur – bland annat Vatikanen. Djur är som bekant satta på jorden för ”människan att göra vad hon vill med”. Teologiskt hyckleri.

Detta är fakta. Vid stamcellsforskning används ett embryo – en blastocyt. Denna blastocyt består av 150-200 celler och kan vara det mest hoppingivande och livräddande kluster som någonsin existerat.
I teorin kan alla sjukdomar som existerar på jorden botas eftersom stamcellerna kan utvecklas till vilken vävnad som helst i kroppen. Pro-Life-bluffmakarna hävdar att denna blastocyt har en själ vilket betyder att det är mord att hindra den från att bli en person.
Det kan påpekas att en flugas hjärna består av 100 000 celler.
Teoretiskt sätt skulle alla celler i en människa resultera i ett annat liv. En normal nattlig sädestömning skulle  – enligt fundamentalisternas retorik – kunna göra tonårspojkar till potentiella mördare.
Dessutom kan vissa stamceller tas från navelsträngen. Men hur de gudfruktiga ställer sig inför den frågan tycks vara obesvarad.  

Som en sista ståndpunkt kan det understrykas att ungefär hälften av alla graviditeter slutar i spontan abort, uteslutande utan att kvinnan känt till graviditeten. Tjugo procent av graviditeter, där kvinnan vet om det, blir till missfall. Ingen har uttryckt det bättre än neurobiologen och författaren Sam Harris.
– Om gud existerar är han den flitigaste aborteraren av dem alla.

Stamcellsfrågan i USA styrs av fanatiker, precis som debatten om afghanska kvinnors orätt till att vägra sex styrs av shiamuslimska diton. Teokrater vänder rationaliteten och mänskligheten ryggen.

Obamas regering kommer att överklaga beslutet via appellationsdomstolen, meddelade justitiedepartementet efter det tillfälliga beslutet om forskningsstopp blev officiellt.

Samtidigt börjar europeiska värdekonservativa katoliker med Comece i spetsen att protestera mot EU-förslag om minskade djurförsök.

Dagen om saken:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=222700

SvD rapporterar:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/nej-till-stamcellsforskning-i-usa_5178413.svd

Tidningen Natures blogg:
http://blogs.nature.com/news/thegreatbeyond/2010/08/us_judge_puts_temporarly_block.html

Henrik Brändén – molekylärbiolog:
http://henrikbranden.se/2010/08/24/usa-och-embryonala-stamceller-bakat-framat-stopp/

Svd – Obamas regering överklagar:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/obama-overklagar-stamcellsstopp_5186583.svd

Kristna upprörs av stamcellsforskning:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/forsoksdjur-byts-mot-stamcell_5257967.svd


7 kommentarer so far
Lämna en kommentar

[…] The Great Beyond (Tidskriften Natures blogg) Religiogustos […]

Pingback av USA och embryonala stamceller: Bakåt, framåt, stopp! | Henrik Brändén

Ni ateister är ena riktiga vidriga människor!
Om ni fick styra här på jorden skulle ni utrota de som inte följer era irrläror. Det har vi med all tydlighet sett prov på. Era vänner Stalin, Mao, Hitler och Pol Pot var också ateister.

Ateismen har skördat flest offer och orsakat mest lidande under den moderna historien än någon annan företeelse. Får ni makten så lär det hända igen, era jävla äckliga svin!

Ni är inget annat än lallande idioter som vill styra folk efter era sjuka intressen. Gör oss en tjänst och emigrera till Nordkorea där ateismen är en statsreligion. Ni skulle säkert trivas där.

Jävla puckon!

Kommentar av Ricky

Ricky,

inte oväntat att se ett så ignorant inlägg från det religiösa hållet. Stalin vat ateist, men han trodde inte heller på tomten, på féer, på älvor eller andra myter. Stalin hade mustasch, vilket också Hitler hade. Hitler var förövrigt katolik (den katolska kyrkan fick ta hand om skolväsendet i tredje riket, precis som i ALLA fascistiska länder) något han påpekade i många tal och Min Kamp. SS-soldaterna hade bältesspännen som förkunnade ”Gott mitt uns”. Inte vidare ateistiskt. Du är dock ursäktad din okunskap även i denna fråga. Hitlers antisemitiska och människohatande ideologi hade varit omöjlig utan knappt 2 000 år av kristet judehat, uppbackat av Den heliga Stolen, samt av Luthers illaluktande judeförakt.

Nordkorea – med en lätt harkling – är extremt religiöst. Juche kallas dravlet som är en blandning av stalinism och konfucianism. ”Ett av världens mest religiösa länder jag någonsin besökt”, som en känd journalist uttryckte det. År 0 räknas från det att Stor-Kim föddes och nordkoreanerna tror att Kimmarna kontrollerar vädret.

Lidandet som du felaktigen tar upp är poängen med en mänsklig icke-religiös hållning. Det bör minska och stamcellsforskning är en viktig väg till detta mål.
Den som tror på människovärdet dyrkar inte lidandet. Den föraktar det. Precis som okunskapen.

Kommentar av religiovakt

[…] att påverka vilken stamcellsforskning som får bedrivas i Sverige.” Bloggen Religiogustos skriver om en seger för teokraterna och en förlust för demokratin och de mänskliga rättigheterna. Att […]

Pingback av USAs stamcellsdom överklagad | Henrik Brändén

Vad är tro och religion, vem har de rätta svaren.

http://www.real-debt-elimination.com/real_freedom/Propaganda/holocaust/origin_of_the_legend_of_the_six_million.htm

Kommentar av Putte

Tack för en mycket bra hemsida och tack för en sann krönika om kristianismens verkliga och sakliga fakta.Kristianister är tyranner som är till och med värre än islamister,detta med tanke på att dom styr makten i västvärlden med järnstyrka och med stulna pengar.Det är frutansvärt skrämmande!Vatikanen skulle uteslutas ur EU!!
Bara det att dom förhindrar den livsviktiga humana embryonala stamcellsforskningen som gagnar alla andliga varelser,säger en hel del om hur fundamentalistiska kristianister verkigen är.
Mänskliga fosterklumpar har mer värde än djur,människodjur och människor.Det är fullständigt sjukt och totalt sanslöst.
Kristianister är så extrema så att dom till och med vill skända Guds skapelse som också omfattar djuren och människodjuren,som dom påstår inte har någon själ.Snacka om häderi mot Guds skapelse!Kristianister vill också att djur skall plågas i djurförsök och att människodjur inte skall få födas med svansar,och att människor skall dö i åldrandet.Kristianister attackerar även liberal-kristna som är för human embryonal stamcellsforskning,bara för att visa sin sjuka och vidriga makt.
Human embryonal stamcellsforskning räddar och förskonar liv,så denna viktiga stamcellsforskning skall absolut få fortsatta federala skattemedel i Sverige,Europa och övriga världen.Heja Obama,Jag hoppas verkligen att han och hans regering fortsätter med att strida så att den human embryonala stamcellsforskningen åter får federala skattemedel igen.Jag tycker att den svenska regeringen skall ge Barack Obama sitt fulla stöd i denna livsviktiga fråga,och inte ge vika för fundmentalistiska kristianister i världen.

Kommentar av Rat lower

På tal om korkade religiösa människor så läs gärna Sam Harris bok ”Ett brev till en Kristen nation”. Man blir bara trött att höra de religiösas mubo jumbo de bör tystas snaras med stöd av Europakonventionen om rätten till negativ religionsfrihet. Jahg har anmält SR P1:s söndagsgudstjänst till EU domstolen, som ett brott mot konventionen.

Kommentar av rollo43
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: